Proti zločinom iz sovraštva in sovražnemu govoru

Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem sta združila moči s Svetom Evrope, da bi se skupaj lotili tega problema ter podprla Gibanje proti sovražnemu govoru - No Hate Speech Movement. 22. julija organizira gibanje evropski akcijski dan v počastitev in podporo žrtvam zločinov iz sovraštva.

 

V zadnjih letih smo bili v Evropi priča številnim ponavljajočim se kršitvam temeljnih pravic, ki so med drugim obsegale tudi fizične in verbalne napade na pripadnike manjšin, priseljence ter organizacije, ki varujejo človekove pravice. Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem sta združila moči s Svetom Evrope, da bi se skupaj lotili tega problema ter podprla Gibanje proti sovražnemu govoru - No Hate Speech Movement. Cilj kampanje je ukrepati proti vsem oblikam sovražnega govora na spletu, a hkrati spoštovati svobodo izražanja. Gibanje za boj proti sovražnemu govoru temelji na izobraževanju o človekovih pravicah, dejavnem sodelovanju mladih ter medijskem opismenjevanju.

22. julija organizira Gibanje proti sovražnemu govoru evropski akcijski dan v počastitev in podporo žrtvam zločinov iz sovraštva. 22. julij je bil izbran s strani mladih, ki sodelujejo v gibanju, in sicer v spomin na žrtve terorističnih napadov, ki so se zgodili leta 2011 v Oslu in na otoku Utøya.

Kaj lahko storite vi?
Pojdite na No Hate Speech Movement spletno stran in se pridružite kampanji proti sovražnemu govoru, rasizmu in diskriminaciji. Tam boste lahko izvedeli tudi več o tem, kako se lahko vključite in/ali kaj lahko storite na akcijskem dnevu.

Islandija, Lihtenštajn in Norveška si delijo vrednote človekovih pravic in strpnosti. Kot donatorji finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma so tudi strateški partnerji Gibanja proti sovražnemu govoru. Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem ukrepajo proti sovraštvu in sovražnemu govoru s podporo civilni družbi in drugim programom.


Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP

Podpora zmanjšanju socialnih in ekonomskih razlik v Evropskem gospodarskem prostoru.

REC

Regionalni center za okolje za srednjo in vzhodno Evropo (REC) je mednarodna organizacija, katere poslanstvo je pomagati pri reševanju okoljskih problemov.

CNVOS

Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij.

Z nadaljevanjem ogleda te strani, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani. Za več informacij o piškotkih kliknite tukaj.